Nissan Juke Hybrid: tot 40% lager verbruik in de stad

Geen reacties

Nissans compacte Crossover, de Juke, is nu ook verkrijgbaar met een geavanceerde multimodale hybride-aandrijflijn. De Juke Hybrid tilt het rijplezier naar opnieuw een hoger niveau, bij een lager brandstofverbruik.

De Juke Hybrid is voorzien van een multimodale hybride-aandrijflijn. In plaats van een conventionele aandrijflijn bestaat deze uit een brandstofmotor die elektrisch wordt ondersteund. Het resultaat is dat het brandstofverbruik verder is gereduceerd.

De aandrijflijn van de Juke Hybrid bestaat uit een nieuwe generatie brandstofmotor en levert 69 kW (94 pk) en 148 Nm koppel. De elektromotor heeft een vermogen van 36 kW (49 pk) en 205 Nm koppel.

De intelligente aandrijving van de Juke Hybrid is zo ontwikkeld en geprogrammeerd dat de auto zo veel mogelijk volledig elektrisch rijdt. Tijdens de tests wisten de Nissan-ingenieurs tot 80% van de tijd elektrisch te rijden in een stedelijke omgeving, met slechts korte onderbrekingen in hybridemodus om de batterij bij te laden.

Het resultaat is een aandrijflijn die 25% krachtiger is dan de huidige benzinemotor, terwijl het brandstofverbruik in de stad tot 40% lager uitvalt en de gemiddelde reductie tot wel 20% bedraagt.

De Juke Hybrid wordt deze zomer in de showroom verwacht en is leverbaar vanaf € 33.040.