Nissan Townstar is nieuwe elektrische bedrijfswagen

Geen reacties

Nissan presenteert de nieuwe bedrijfswagen Townstar EV, die ook in personenuitvoering zal verschijnen. De elektrische bestelbus krijgt een aantal technische snufjes mee uit de personenautomarkt.

Nissan onthult de nieuwe, elektrisch aangedreven bestelwagen Townstar. Kwaliteit en functionaliteit waren de prioriteiten bij het ontwerp. Voor het eerst zijn bepaalde technische snufjes uit personenauto’s in het bedrijfswagensegment toegepast. Een voorbeeld is de 360 graden-camera Around View Monitor, waarmee je makkelijk kunt manoeuvreren in de stad. Het bestuurdersassistentiesysteem ProPilot biedt ondersteuning voor autonoom rijden (optrekken, voorganger volgen, rijstrookassistentie et cetera) op de snelweg. 

Nissan bouwt met de elektrische aandrijflijn voort op de technologie van de e-NV200. De elektromotor heeft een vermogen van 90 kW / 122 pk, het koppel ligt op 245 Nm. Het accupakket heeft een capaciteit van 44 kWh, waarmee de Townstar een actieradius tot 285 km (WLTP) zou hebben. Het Japanse merk verleent er 8 jaar (of 160.000 km) garantie op. Snelladen tot 80 procent kan in drie kwartier. Het trekgewicht van de bestelbus ligt op maximaal 1.500 kg. 

In de Townstar EV Van passen twee Euro-pallets. De auto kan maximaal 800 kg lading vervoeren, de laadruimte bedraagt 3,9 m3. Je kunt de laadruimte openen en binnengaan dankzij schuifdeuren opzij en aan de achterkant. Naar wens is achter een klep mogelijk of ongelijke deuren. 

De Nissan Townstar zal ook verschijnen in personenuitvoering. In die hoedanigheid biedt de auto gezinnen tot 755 liter bagageruimte. De personenuitvoering komt met extra comfort en veiligheidsuitrusting. 

Vernieuwing Nissan bedrijfswagens

De onthulling van de Townstar maakt deel uit van een grotere vernieuwing van bedrijfswagens van Nissan. Hierbij krijgt de Nissan NV400 de nieuwe naam Interstar. De NV300 wordt omgedoopt tot Nissan Primastar en krijgt tegelijkertijd een make-over.