Nissan Micra krijgt modeljaar update

Geen reacties

Nissan geeft de Micra een modeljaarupdate. Het 2021-model krijgt een nieuwe uitvoering, de N-Design. De eerder geïntroduceerde N-Sport blijkt een blijvertje.

“Voor de vernieuwde line-up voor 2021 hebben we ons geconcentreerd op het verfijnen van zaken die door Micra-klanten gewaardeerd worden”, aldus Ekaterina Apushkina, algemeen directeur Stadsauto Marketing bij Nissan Europe. Daarom eens geen nieuwe neus, maar meer personaliseringsmogelijkheden. 

Ter aanvulling op de uitrustingsniveaus Visia, Acenta en Tekna introduceert Nissan de N-Design. Die bestaat uit een stijlvolle standaarduitrusting en het optionele, uitgesproken ‘Energy Orange’-interieurthema, dat uit allerhande oranje accessoires bestaat. De eerder ingevoerde N-Sport is zo goed ontvangen dat deze voortaan permanent deel uitmaakt van de line-up in 2021. 

We hebben ons geconcentreerd op het verfijnen van zaken die door Micra-klanten gewaardeerd worden

De Nissan Micra N-Desgin heeft glanzend zwarte of chromen carrosseriedetails rondom, zoals bijvoorbeeld op de buitenspiegelkappen. De nieuwe, tweekleurige 16 inch wielen in Genki-stijl vind je ook terug op het Tekna-uitrustingsniveau (dat ruim bedeeld is met infotainment- en rijhulpvoorzieningen). De N-Design stoelen hebben een standaard zwarte stof met grijze accenten. Het dashboard en de deurbekleding krijgen een lederlook mee. 

De driecilinder turbobenzinemotor van 1,0 liter inhoud voldoet nu aan de Euro 6d-uitstootnorm. Daarmee gaat de Micra efficiënter om met brandstof, stoot ‘ie minder schadelijke gassen uit en kan hij beter trekkracht leveren. De Micra van modeljaar 2021 kan vanaf 18.990 euro worden besteld.