Nieuwe Nissan Juke: groter, maar net zo eigenzinnig

Geen reacties

Na bijna 10 jaar is het tijd voor de tweede generatie van de Nissan Juke. Het nieuwe model komt eind november al naar Nederland.

De nieuwe Nissan Juke is groter dan z’n voorganger en daar profiteren vooral de achterpassagiers van. Die krijgen maar liefst bijna 6 centimeter meer beenruimte. Ook de kofferbak is gegroeid, met 20 procent tot 422 liter. De nieuwe Juke meet in de lengte 4,21 centimeter en ontgroeit daarmee bijna het compacte SUV-segment.

Het ontwerp van de tweede generatie Juke is herkenbaar, maar wel helemaal nieuw. Met de N-Design-uitvoering is de Juke verder aan te kleden. Een contrasterend dak, gekleurde elementen op de bumper, side skirts en opvallende 19 inch lichtmetalen maken de Juke nóg eigenzinniger. Aan de voorkant zijn de kenmerkende ronde koplampen gebleven, maar nu voorzien zijn van led-techniek.

Zelfrijdende functies

Uiteraard voorziet Nissan het nieuwe model van de laatste technologie op het gebied van veiligheid en infotainment. Het 8 inch aanraakscherm kan via Android Auto en Apple CarPlay gekoppeld worden aan je telefoon en met een app kun je functies van de auto bedienen en bekijken op afstand. De Juke kan semi-autonoom rijden, de SUV accelereert en remt zelf en blijft in het midden van de rijstrook rijden.

De nieuwe Juke is nu al te bestellen als Première Edition, met two-tone lakkleur, 19 inch lichtmetalen wielen en allerlei comfortabele opties. Nissan vraagt 27.990 euro voor deze uitvoering, die wordt geleverd met 117 pk sterke benzinemotor. Dat is ook voorlopig de enige motor die het merk aanbiedt in de compacte SUV. Wel levert het merk een automatische versnellingsbak, dat is een optie van 2.000 euro.