Wachten tot na de vakantie op de nieuwe Nissan Juke

Geen reacties

De opvallende Nissan Juke was een van de eerste compacte cross-overs in 2010. Binnenkort maakt de tweede generatie zijn opwachting.

Op 3 september onthult Nissan de nieuwe Juke. Het is de tweede generatie van de compacte SUV, die bij zijn presentatie in 2010 nog weinig concurrenten had. Het landschap ziet er nu heel anders uit, dus Nissan zal goed beslagen ten ijs komen.

Zo opvallend vormgegeven als de huidige Juke wordt de nieuwe niet, maar de SUV krijgt opnieuw een onderscheidend en herkenbaar ontwerp. Trekjes van de Qashqai moeten de familieband benadrukken, net als de meest recente versie van de V-vormige Nissan-grille. Op de teasers die Nissan vrijgeeft is nog weinig te zien, behalve opvallende led-verlichting. Daaruit kunnen we dan weer opmaken dat de Juke wederom tweedelige koplampen krijgt, waarvan het onderste deel rond is.

De nieuwe Juke wordt zeer waarschijnlijk gebouwd op het nieuwe CMF-platform dat is ontwikkeld door de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Net als als andere recente, compacte modellen van die drie merken krijgt de Juke 1.0 en 1.3 turbobenzinemotoren en wellicht ook een 1.5 dieselkrachtbron.