Nissan Navara klaar voor 2020

Geen reacties

Nissan vernieuwt zijn pick-up, de Navara. Onder andere een schonere motor, verbeterde remmen en een nieuw infotainmentsysteem staan op de lijst van vernieuwingen.

Nissan voert een aantal verbeteringen door op de Navara. Sommige zijn noodzakelijk, zoals het schoner en efficiënter maken van de 2.3 dieselmotor, zodat die aan de nieuwste emissie-eisen voldoet. De 160 pk sterke basisversie van die motor krijgt een vermogensupdate, doordat de twinturbotechniek van de 190 pk sterke topversie naar beneden toe wordt uitgerold. Nissan meldt overigens niet hoeveel pk’s erbij komen.

Naast de motor heeft Nissan de remmen verbeterd. De Navara werd standaard met trommelremmen op de achterwielen geleverd, die zijn nu vervangen door schijfremmen. Nissan heeft meer verbeteringen doorgevoerd bij de achterwielen, ook de standaard bladvering is namelijk verbeterd. Voor het eerst is de King Cab, zoals Nissan de versie met enkele cabine noemt, ook leverbaar met comfortvering. De luxere versie met dubbele cabine was al verkrijgbaar met zogenaamde multilink-ophanging, die meer veercomfort biedt maar minder geschikt is voor het vervoeren van zware lading. De laatste wijziging betreft het bijgewerkte infomediasysteem, dat in de meest uitgebreide versie een 8 inch aanraakscherm heeft.  

De verbeterde Navara komt volgende maand al naar Europa. De prijzen zijn nog niet bekend.