Nissan GT-R50 mogelijk in productie

Geen reacties

Nissan neemt de spectaculaire GT-R50 wellicht in productie. Het aanstaande Goodwood-festival is de eerste test om te zien wat het publiek van de supersportwagen vindt. 

“Nissan heeft geen plannen om een gelimiteerde oplage van de GT-R50 op de markt te brengen,” zo schreven we nog geen twee weken geleden. Het kan verkeren. Want nu heeft het merk bekendgemaakt toch te bekijken of er een ‘limited edition’ van vijftig exemplaren met de hand geproduceerd kan worden. 

Daarvoor wil Nissan eerst de reactie van het publiek peilen. Dat gebeurt voor het eerst op het Goodwood Festival of Speed, dat aanstaande donderdag in Zuid-Engeland van start gaat. Daar maakt het prototype ‘Nissan GT-R50 by Italdesign’ z’n publieksdebuut. Daarna volgen meer publieksevenementen om te bezien of het model, dat ontworpen is vanwege 50 jaar GT-R, in de smaak valt.

CEO van Italdesign-Giugiaro Jörg Astalosch is al wat vastbeslotener: “Samen hebben we als doel dat dit ‘monster’ van een auto het leven van vijftig selecte liefhebbers gaan veranderen. Hun wachten zal snel voorbij zijn.” Die liefhebbers moeten wel over een gezonde bankrekening beschikken, want exclusief de Nederlandse belastingen wordt de vanafprijs al op 900.000 euro geschat. 

Daarvoor zal huistuner Nismo de productie-exemplaren net als het prototype voorzien van 720 pk vermogen en 780 Nm trekkracht. Herontwikkelde Bilstein-schokdempers en een geüpgraded Brembo-remsysteem moeten de extra kracht in goede banen leiden. De buitenzijde biedt een aangepaste motorkap, verlaagde daklijn, ‘samurai blade’ koeluitlaten en een verstelbare achtervleugel. In het interieur, dat wordt aangekleed met zwart alcantara en Italiaans leder, komen net als aan de buitenkant gouden accenten voor. Klanten kunnen de auto af laten werken naar wens.