Volgende generatie Nissan GT-R wordt ‘snelste auto in zijn soort’

Geen reacties

Nissan is gestart met de ontwikkeling van de nieuwe generatie GT-R. Dat moet de ‘snelste auto in zijn soort’ worden.

De huidige Nissan GT-R is alweer ruim 10 jaar te koop in ons land. De opvolger komt eraan, maar de ontwikkeling ervan is nog maar net begonnen. De ambities zijn groot, Nissan wil van de nieuwe GT-R de snelste sportauto in zijn soort maken. Of dat gaat gebeuren met hulp van een elektromotor, is nog niet bekend.

Alfonso Albaisa, de designbaas van Nissan, legt aan het Engelse tijdschrift Autocar uit dat elektrificatie geen doel op zich is: “Of we nu elektrificatie toepassen of niet, we kunnen een hoop bereiken. We maken een nieuw platform en ons doel is duidelijk: het moet de snelste auto in zijn soort worden. Deze auto moet de baas zijn op het circuit en hij moet technisch geavanceerd zijn, maar dat betekent niet per definitie elektrisch aangedreven.”

Over het design kan Albaisa nog niet al teveel zeggen: “De bal ligt nu bij de enigineers, om eerlijk te zijn. Zij gaan aan het werk en daarna maken wij er iets speciaals van, maar dat duurt nog wel even.” De ontwerper geeft aan dat er pas net begonnen is met de ontwikkeling van het nieuwe platform en dat er nog belangrijke, technische besluiten moeten worden genomen die invloed hebben op het design.

Toch weet Albaisa al wel wat voor uitstraling de nieuwe GT-R moet krijgen: “Het is een beest, imposant en expressief.” De stoere uitstraling van de huidige, met hoekige vormen, moet dan ook behouden blijven. De ontwerper belooft dat de GT-R ook in de toekomst onderscheidend is en op geen enkele andere supercar zal lijken. Zelfs niet op de onlangs gepresenteerde concept car GT-R50 (foto’s).