Nieuw infotainmentsysteem voor Nissan Micra

Geen reacties

Nissan komt met een nieuw infotainmentsysteem voor de Micra. Dat is voorzien van onder andere Apple CarPlay, Android Auto, TomTom-navigatiesoftware en live verkeersupdates.

Nissan vervangt het infotainmentsysteem in de Micra voor een nieuw systeem. Dat is onder andere voorzien van de nieuwe connectiviteitsmogelijkheden, zoals Android Auto en Apple CarPlay waarmee apps van je smartphone gebruikt kunnen worden op het beeldscherm in de auto.

Dat scherm is net als voorheen 7 inch groot, maar er zijn minder fysieke knoppen aan de randen aangebracht. Het startscherm van het systeem is naar eigen smaak in te delen, zodat je de voor jou belangrijkste functies makkelijk kan bereiken. De navigatiesoftware en – kaarten zijn afkomstig van TomTom en de eerste 3 jaar krijg je ‘over the air’  kaartupdates en live verkeersinformatie.

Bij het nieuwe multimediasysteem horen ook een nieuw informatiescherm tussen de tellers en nieuwe knoppen op het stuur. Tegelijkertijd komt Nissan met enkele nieuwe opties, die afhankelijk van de gekozen uitvoering standaard worden geleverd. Het gaat om elektrisch bedienbare ramen achter en een automatisch dimmende binnenspiegel. Verder zijn de parkeersensoren mooier geïntegreerd in de achterbumper.