Vernieuwde dieselmotor voor Nissan Qashqai

Geen reacties

De Nissan Qashqai krijgt een schonere en krachtigere 1.5 dieselmotor. De belangrijkste toevoegingen zijn een SCR-katalysator en een overboostfunctie.

Nissan introduceert een vernieuwde dieselmotor in de Qashqai. De 1.5-motor voldoet daardoor aan de strengste emissie-eisen. Om dat bereiken heeft het merk naar eigen zeggen 90 procent van de onderdelen van de motor aangepast. De belangrijkste toevoeging is die van de SCR-katalysator, die met behulp van het additief AdBlue schadelijke NOx-deeltjes elimineert.

De vernieuwde dieselmotor heeft 5 pk extra vermogen, waarmee het totaal op 115 pk komt. Het koppel van 260 Nm is gelijk gebleven, maar de vernieuwde motor heeft wel een overboost-functie. Hiermee is er voor 15 seconden 25 Nm koppel en 5 pk extra beschikbaar, voor een snellere acceleratie.

De Qashqai met de vernieuwde 1.5 dieselmotor is vanaf nu te bestellen, de eerste leveringen vinden later dit jaar plaats. De vanafprijs bedraagt 30.640 euro en is enkele honderden euro’s hoger dan die van de uitgaande 1.5 dieselversie.