Nissan GT-R, Juke en X-Trail conceptcars

Geen reacties

Ook Nissan is aanwezig op de Tokyo Auto Salon. Het brengt onder meer showcars mee van de GT-R, X-Trail en Juke. Laatstgenoemde ‘snowmobiel’ op rupsbanden steelt de show.

De Japanse autobouwer Nissan is over 1,5 week duidelijk aanwezig op de Tokyo Auto Salon. Het exposeert een flink aantal auto’s, van racewagens tot de elektrische Leaf. Nu al hebben we afbeelding van drie conceptcars. Daarvan trekt de knotsgekke Juke de meeste aandacht. 

De twee andere concepts, een GT-R en X-Trail, zijn beide aangekleed in samenwerking met Nissan-ambassadrice Naomi Osaka, de Grand Slam tenniskampioene. Voor de Nissan GT-R koos zij de donkerpaarse lakkleur Midnight Opal uit en een zwart interieur. Deze GT-R verschijnt alleen in Japan op de markt, als ‘limited edition’ van vijftig stuks. 

Oogt de GT-R ‘by Naomi Osaka’ vooral stijlvol, bij de X-Trail spreken we van funky. Het  goudkleurige ruitpatroon op de matzwarte body springt meteen in het oog. Subtielere accenten in dezelfde kleur – bijvoorbeeld op de wielen – vallen bijna in het niet. De geblindeerde ramen ontnemen het zicht op het zwarte interieur met lederen inzetstukken.

Toch is het niet de X-Trail, maar de compactere cross-over Juke die in Tokio de show zal stelen. Bij de Juke Personalization Adventure conceptcar zijn namelijk de wielen vervangen door rupsbanden – een trucje dat Nissan niet voor het eerst uitvoert, maar leuk blijft. OOk de forse wielkasten en het dakrek, met led-verlichtingsstrip, vallen niet te missen. De Juke is uitgevoerd in zwart-wit met neongroene accenten. Net als de X-Trail gaat het om een eenmalige showcar.