Nissan Leaf e+ heeft meer vermogen en groter rijbereik

Geen reacties

Nissan kondigt de Leaf e+ aan. Deze nieuwe uitvoering van de elektrische auto heeft meer vermogen en een groter rijbereik.

Vanaf maart kun je bij Nissan de Leaf e+ bestellen. De nieuwe uitvoering beschkt over een groter accupakket met 288 batterijcellen, die een totale capaciteit van 62 kWh hebben. Volgens Nissan komt de Leaf e+ 385 kilometer ver op een acculading, 100 kilometer verder dan de standaardversie.

Naast het grotere accupakket heeft de Leaf e+ ook een krachtigere elektromotor. 160 kW (217 pk) is een aanzienlijke upgrade ten opzichte van de 110 kW-motor die in de reguliere uitvoering wordt geleverd. Nissan geeft nog geen prestatiecijfers vrij van de nieuwe motorversie.

Tegelijk met de Leaf e+ introduceert Nissan een nieuw infotainmentsysteem. Een slimmer navigatiesysteem en meer connectiviteitsfuncties zijn te bedienen op een 8 inch aanraakscherm. Ook is het mogelijk om sommige functies via een app op je telefoon te bekijken of aan te sturen.

Nissan maakt in maart de prijzen bekend van de Leaf e+, vanaf dan is de nieuwe uitvoering ook te bestellen. Geïnteresseerden kunnen zich nu al vrijblijvend inschrijven voor een plekje op de wachtlijst. De leveringen van de Leaf e+ beginnen in de zomer.