Nissan GT-R50 by Italdesign: dubbel feest

Geen reacties

Nissan viert de vijftigste verjaardag van de GT-R met de concept car GT-R50. Het merk zocht daarvoor de samenwerking met een andere jarige, de Italiaanse coachbuilder Italdesign.

Het is 50 jaar geleden dat de eerste generatie Nissan GT-R het levenslicht zag. In hetzelfde jaar werd het ontwerpbureau Italdesign opgericht en nu komen de twee jubileums samen in de Nissan GT-R50 by Italdesign. Je zou verwachten dat Italdesign het ontwerp van de auto heeft gemaakt, maar Nissan heeft de conceptcar in zijn eigen ontwerpcentra laten tekenen. Het ontwerp is door Italdesign verder ontwikkeld en uitgewerkt tot een werkend prototype.

Nissan heeft de huidige GT-R als basis genomen voor het project, maar daar zie je nog maar weinig van. Zo’n beetje elk plaatwerkdeel is vernieuwd en de auto is 5,4 centimeter lager geworden. Bij Nissan zullen ze het waarschijnlijk ontkennen, maar deze concept car is meer dan een feestvarken. Het is namelijk ook een eerste hint naar de volgende generatie GT-R. De goudkleurige elementen zijn niet te missen aan de buitenkant en ook het interieur is ermee aangekleed. Nissan flink huisgehouden binnenin de GT-R50, je herkent hier nog maar weinig terug van de GT-R.

Het mooiste moet nog komen: het studiemodel heeft een met de hand gebouwde versie van de 3.8 V6-motor. Die motor is opgetuigd met onderdelen uit de racerij en levert daardoor 720 pk vermogen en 780 Nm koppel.

Nissan heeft geen plannen om een gelimiteerde oplage van de GT-R50 op de markt te brengen.