Nissan GT-R Nismo aangescherpt

Geen reacties

Nissan blijft maar verbeteringen doorvoeren aan de GT-R. Dit keer neemt het merk de Nismo-uitvoering onderhanden.

Nissan scherpt de GT-R Nismo aan op de vijftigste verjaardag van de sportauto. Aan de buitenkant herken je nieuwste versie aan de luchtroosters boven de voorwielen, die rechtstreeks van de GT3-racewagen van de GT-R afkomen. De luchtinlaten dragen bij aan een verbeterde luchtstroom, waarmee onder andere meer neerwaartse druk wordt gegenereerd.

Een andere zichtbare wijziging is de nieuwe titanium einddemper van de uitlaat, met blauwe details. Wat je niet ziet is de verbeterde wielophanging, waardoor de GT-R Nismo nog stabieler de bocht omgaat. De verbeterde dempers moeten zorgen voor meer comfort en de preciezere besturing voor een nog puurdere rijbeleving. Nieuw zijn de koolstof-keramische remschijven lichtere wielen met verbeterde Dunlop-banden. Ook verbeterd: de stoelen, die meer ondersteuning in de rug geven.

Daarmee zijn we er nog niet, want Nissan sleutelde ook aan de zestraps automatische versnellingsbak. Die is voorzien van de nieuwe schakelstand R-modus, waarmee de automaat niet alleen sneller schakelt maar ook voor de optimale versnelling kiest bij het uitaccelereren van een bocht.

De 3.8 V6-motor met twinturbotechniek en 600 pk vermogen is ongewijzigd. De vernieuwde GT-R Nismo is binnenkort te bestellen, de prijs is nog niet bekend.