Nissan gaat dieselmotoren uitfaseren in Europa

Geen reacties

Nissan stopt gefaseerd met de verkoop van auto’s met dieselmotoren in Europa. De strenge emissie-eisen en de dalende vraag zijn de belangrijkste redenen.

Na Toyota zet ook Nissan de rem op de verkoop van dieselmotoren in Europa. Het merk wil de motoren langzaam uitfaseren, dus er is niet meteen sprake van een verkoopstop. De komende jaren blijven dieselversies onderdeel van het assortiment.

Een woordvoerder van Nissan heeft tegen Automotive News gezegd dat er voorlopig nog voldoende vraag is naar dieselmotoren, maar dat de populariteit afneemt. Bovendien maken strenge emissie-eisen heet steeds duurder en moeilijker om diesels te blijven aanbieden. Het merk gebruikt op dit moment dieselmotoren van Renault. Volgens persbureau Bloomberg was 16 procent van de verkochte auto’s van Nissan in Europa vorig jaar uitgerust met een dieselmotor.

Nissan wil de dieselmotoren vervangen door benzine-uitvoeringen met hybridetechniek. Zo’n aandrijflijn heeft meer koppel en verbruikt minder brandstof, twee van de grote voordelen van dieselmotoren.