Vijf sterren voor Nissan Leaf in botsproef

Geen reacties

De Nissan Leaf heeft de maximale score van vijf sterren behaald bij de crashtest van EuroNCAP. Het was de eerste auto die dit jaar door de organisatie tegen de muur werd gezet.

De eerste botsproef van 2018 is uitgevoerd. De Nissan Leaf is door EuroNCAP getest en beoordeeld met de maximale eindscore van vijf sterren. Op het onderdeel inzittendenbescherming heeft de Nissan 93 procent van punten gehaald en de bescherming van kinderen bij een aanrijding is met 86 procent ook goed. De Leaf weet ook kwetsbare weggebruikers bij een aanrijding redelijk goed te ontwijken of op te vangen, de auto krijgt hiervoor een beoordeling van 71 procent. Dezelfde score haalt Nissan met de Leaf op het onderdeel ‘actieve veiligheid’.

In 2018 zijn de eisen door EuroNCAP wederom aangescherpt. Voorheen werd er alleen gekeken naar hoeveel letsel voetgangers oplopen bij een aanrijding, nu is het onderdeel uitgebreid met fietsers en wordt bovendien de aanwezigheid en werking van systemen die ‘kwetsbare weggebruikers’ detecteren meegenomen in de score. Verder is de beoordeling van de lane-support-systemen aangepast naar de laatste ontwikkelingen op dat gebied.