Japan en Amerika verenigd: Nissan Xmotion Concept

Geen reacties

Op de autoshow van Detroit heeft Nissan de Xmotion Concept onthuld. Die moet het beste van Amerikaans en Japans design combineren en legt de basis voor toekomstige SUV’s van het merk.

Japans vakmanschap gecombineerd met de onverzettelijkheid van een Amerikaanse SUV. Dat is volgens Nissan in het kort hoe je het ontwerp van de Xmotion Concept omschrijft. Het merk presenteert het nieuwe studiemodel op de autoshow van Detroit.

Die onverzettelijkheid zien we terug in het robuuste ontwerp, terwijl het Japanse vakmanschap in de details zit. Nissan heeft inspiratie gevonden in Japans houtsnijwerk, waarvan de kenmerkende patronen terug zijn te vinden in onder andere de achterlichten en de stoelen. In het interieur loopt een enorme middentunnel van voor naar achteren, die niet verhindert dat de Xmotion plaats biedt aan maar liefst zes personen – verdeeld over drie zitrijen. Verder is het interieur voorzien maar liefst zeven beeldschermen, knoppen zijn zo goed als afwezig.

De drie zitrijen en het robuuste design suggereren dat de Xmotion een enorme SUV is, maar volgens Nissan gaat het om een compact model. Dat is dan wel naar Amerikaanse maatstaven, je moet denken aan formaatje X-Trail. Voor de toekomstige generatie van dat model én de Qashqai is de Xmotion dan ook een vingeroefening.