Nissan Leaf Nismo Concept: uiterlijk vertoon

Geen reacties

Emissievrij en toch sportief, dat is het idee achter de Nissan Leaf Nismo Concept. Het merk presenteert het studiemodel later deze maand op de autoshow van Tokyo.

Nissan verkent de mogelijkheden voor een Nismo-uitvoering van de nieuwe Leaf. Op de autoshow van Tokyo, die later deze maand van start gaat, laat Nissan de Leaf Nismo Concept zien. Het gaat daarbij vooral om uiterlijk vertoon, maar ook het onderstel is aangepast.

De Leaf Nismo Concept ziet eruit als een snelle hatchback. De aanpassingen dienen volgens het merk een aerodynamisch doel: meer neerwaartse druk terwijl de luchtweerstand gelijk blijft. Maar bovenal ziet de Nismo Concept er stoer uit, met zijn deels zwarte motorkap, sportbumpers, rode accenten en uitbundige side skirts.

Het onderstel is ook aangepast, de sportvering zorgt voor een sportiever weggedrag. Verder heeft de Nismo-uitvoering speciale banden en staat hij dichter bij het asfalt. Nissan maakt geen melding van motorische aanpassingen, maar stiekem hopen we natuurlijk op een krachtigere elektromotor.