Nieuwe Nissan Leaf nu te bestellen als Zero Edition

Geen reacties

De tweede generatie Nissan Leaf is vanaf nu te bestellen. Nissan start met de 2.Zero Edition, een rijk uitgeruste introductieversie met een prijs van 34.990 euro.

Nissan geeft het startschot voor de verkoop van de nieuwe Leaf. Vanaf vandaag is de elektrische auto te bestellen voor 34.990 euro. Nissan biedt in eerste instantie alleen de 2.Zero Edition aan, die vanaf februari 2018 wordt geleverd en in beperkte aantallen beschikbaar is.

De introductie-uitvoering is uitgerust met Pro Pilot, waarmee de Leaf semi-autonoom kan rijden. Ook een 360 graden-camera, stuur- en stoelverwarming, een multimediasysteem met 7 inch aanraakscherm en 17 inch lichtmetalen wielen zijn standaard. Nissan levert de Leaf 2.Zero Edition in twee verschillende kleuren: Spring Cloud en Brilliant Black.

De nieuwe Leaf heeft een 110 kW (150 pk) sterke elektromotor en een accupakket van 40 kWh, waarmee een theoretisch rijbereik van 378 kilometer gehaald kan worden. Bijzonder is het zogenaamde e-Pedal, een rijpedaal waarmee je zowel kan versnellen als remmen.

De eerste 150 kopers van de nieuwe Leaf krijgen 1.000 euro laadtegoed bij FastNed, dat een netwerk van snellaadstations beheert.