Eerste specificaties Nissan Leaf uitgelekt: 109 kW vermogen, 40 kWh accu

Geen reacties

De eerste specificaties van de nieuwe Nissan Leaf liggen op straat. Zo weten we nu dat de nieuwe elektrische auto van Nissan een krachtigere accu en meer vermogen heeft.

De nieuwe Nissan Leaf heeft fors meer vermogen dan de huidige. Uit gegevens die via een configurator van de Amerikaanse website Autobytel zijn uitgelekt (en inmiddels weer verwijderd zijn) blijkt dat de nieuwe Leaf een 109 kW (149 pk) sterke elektromotor krijgt. Dat is fors meer dan de 80 kW van de huidige Leaf. Ook het koppel stijgt, naar 320 Nm.

Uit de gegevens wordt ook duidelijk dat de nieuwe Leaf een accupakket van 40 kWh krijgt. Ook dat is een grote verbetering, de huidige Leaf is namelijk leverbaar met 24 en 30 kWh-batterijen. Helaas is er geen informatie over de actieradius naar buiten gekomen, maar we verwachten dat die rond de 300 kilometer komt te liggen. Er gaan ook geruchten over de komst van een uitvoering met 60 kWh batterijpakket.

De afmetingen van de nieuwe Leaf zijn ook bekend, er zijn geen grote veranderingen te melden. De elektrische Nissan wordt enkele centimeters langer en breder, de hoogte blijft gelijk.

Nissan onthult de nieuwe Leaf volgende maand.