Bescheiden facelift voor Nissan X-Trail

Geen reacties

Nissan heeft de X-Trail een bescheiden facelift gegeven. De bredere grille springt het meest in het oog, nieuwe rijhulpsystemen zijn de belangrijkste technische wijzigingen.

De X-Trail loopt met een kleine facelift weer in de pas met de meeste recente modellen van Nissan. De bredere, V-vormige grille springt het meest in het oog, maar ook de koplampen en voorbumper zijn aangepast. Nieuwe led-dagrijverlichting geeft de SUV een herkenbare Nissan-signatuur in het donker. Ook de achterlichten zijn voorzien van nieuwe led-techniek, aan de achterkant vind je verder een vernieuwde bumper.

Binnenin monteert Nissan een nieuw stuurwiel met afgevlakte onderkant. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar zorgt er volgens het merk ook voor dat je makkelijker kunt instappen. Verder zijn er nieuwe knoppen voor de klimaatregeling, nieuwe kleurencombinaties en als je lederen bekleding bestelt dan krijg je een mooiere kwaliteit. Ook vernieuwd: de interface van het navigatie- en multimediasysteem.

De vernieuwde X-Trail wordt leverbaar met Pro Pilot, waarmee de SUV semi-autonoom kan rijden. Het motoraanbod blijft gelijk, bestaande uit een 163 pk sterke 1.6 DIG-T benzinemotor en twee 1.6 dCi-diesels met 130 en 170 pk. Beide dieselversies zijn optioneel te leveren met CVT-automaat.

Nissan start in oktober met de verkoop van de vernieuwde X-Trail in Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.