Vernieuwde Nissan GT-R Track Edition heeft van alles een beetje

Geen reacties

Nissan presenteert de vernieuwde uitvoering van de GT-R Track Edition. Die valt tussen de reguliere GT-R en de topuitvoering Nismo in.

De aankleding en ondersteltechniek van de GT-R Nismo en het vermogen van de reguliere uitvoeringen. Dat is in het kort de Nissan GT-R Track Edition. Nissan parkeert deze uitvoering in het vernieuwde assortiment opnieuw boven de reguliere uitvoeringen en onder de Nismo. 

De GT-R Track Edition heeft net als voorheen een betere stijfheid, straffere afstelling van veren en dempers en weegt minder, dankzij techniek uit de GT-R Nismo. Ook de koolstofvezel achterspoiler, 20 inch wielen en de Recaro sportstoelen zijn afkomstig van zijn snelle broer. Wat de Track Edition niet heeft: de krachtigere motor. De nieuwe versie heeft net als de Pure- en Prestige-uitvoeringen 570 pk, wat natuurlijk allesbehalve behelpen is. De bekende 3.8 V6 turbomotor is verantwoordelijk voor dat vermogen.

De Track Edition is naast de spoiler en wielen te herkennen aan de specifieke grille, extra luchtinlaten en matte sierstrips. Het interieur is verfraaid met rood-zwarte bekleding. Nissan presenteert de GT-R Track Edition officieel op de autoshow van New York volgende maand, een jaar nadat de standaarduitvoering van de vernieuwde GT-R debuteerde.