Vernieuwde Nissan Qashqai kan zelf rijden

Geen reacties

Nissan steekt de succesvolle Qashqai in het nieuw. De cross-over krijgt een nieuwe neus, nieuwe rijhulpsystemen en een verbeterd interieur.

Hier is de vernieuwde Nissan Qashqai! Hij is direct herkenbaar aan de nieuwe neus, Nissan heeft de voorkant van de auto compleet op de schop genomen. Koplampen, bumper, grille: de Qashqai heeft een heel nieuwe uitstraling. Het interieur is opgewaardeerd met een nieuw stuur, verbeterde materialen en verfijndere afwerking. Zo kun je nu op de luxe Tekna-uitvoering nappalederen bekleding krijgen. Verder is de isolatie verbeterd, waardoor de auto stiller is en minder trillingen doorgeeft aan de passagiers. De bediening van het multimediasysteem zou nu eenvoudiger moeten zijn, omdat Nissan de lay-out van het aanraakscherm heeft vernieuwd.

Een bijzondere noviteit in dit segment is dat de vernieuwde Qashqai deels autonoom kan rijden. Op de snelweg stuurt, remt en accelereert de auto zelfstandig. Nissan gaat deze optie vanaf 2018 aanbieden op de Qashqai. Op het gebied van actieve veiligheid zijn er twee nieuwtjes te melden: voetgangersherkenning en een systeem dat waarschuwt voor kruisend verkeer bij achteruit rijden.

Meer informatie over de vernieuwde Qashqai volgt in aanloop naar de marktintroductie later dit jaar.