Nissan Qashqai breekt veiligheidsrecord

Geen reacties

De Nissan Qashqai heeft bij de EuroNCAP botsproeven de hoogste score ooit gehaald voor de bescherming van volwassen inzittenden. Ook voor kinderen blijkt de auto een veilig vervoermiddel.

De nieuwe gezinsauto van Nissan scoorde in totaal 37 punten na de drie crashtests: frontaal, zijdelings en tegen een paal. Nooit eerder in het tienjarig bestaan van het veiligheidsinstituut EuroNCAP haalde een auto zo veel punten. De Peugeot 1007 was de vorige lijstaanvoerder, met 36 punten. Uiteraard levert het testresultaat Nissan de maximale vijf sterren op voor volwassen inzittenden. Daarnaast scoort de auto de maximale hoeveelheid sterren voor bescherming van kinderen in de auto. Op het onderdeel voetgangersvriendelijkheid scoort de Qashqai slechts twee van de vier sterren, omdat vooral de bovenrand van de motorkap niet aan de veiligheidseisen voldoet.

Ook de midi-MPV Kia Carens onderging het testprogramma bij EuroNCAP. Op ieder terrein scoorde de Koreaanse auto één ster minder dan de Qashqai. Het sterkste punt van de Kia is de zeer goede bescherming bij een zijdelingse botsing, met als enig minpunt het openspringen van een portier.