Nissan X-Trail botst niet lekker

Geen reacties

Niemand zit te wachten op een aanrijding. Maar als het er onverhoopt toch van komt, wil je natuurlijk wel een beetje veilig zitten. Daarom is het jammer dat de nieuwe Nissan X-Trail niet de maximale score van vijf EuroNCAP-sterren haalt.

Ook de Nissan X-Trail heeft de gebruikelijke Europese botsproeven ondergaan. Hoewel de midi-SUV het er helemaal niet gek van af brengt, scoorde hij ‘overall’ 30 punten en 4 sterren en dat is een stuk lager dan de kleinere Qashqai. Die haalde 37 punten en 5 sterren; opvallend omdat beide modellen onderhuids de nodige techniek delen.

Uit een analyse van de crashresultaten blijkt de X-Trail heel goed te presteren als het gaat om bescherming van kinderen. Alleen met de inzittendenbescherming zit het wat minder, en dan vooral als wordt gekeken naar de risico’s voor de benen van de bestuurder en de voorpassagier. Bovendien zou de bestuurder bij een frontale aanrijding ook nog eens forse kans lopen op voetletsel. Een gemiste kans, vooral omdat Nissans concerngenoot Renault wel maximale scores in de wacht sleept.