Nissan Qashqai scoort vijf sterren in botsproef

Geen reacties

De nieuwe Nissan Qashqai heeft de maximale score gehaald in een botsproef van crashtestorganisatie EuroNCAP: vijf sterren.

EuroNCAP heeft de eerste crashtest van 2014 uitgevoerd. De Nissan Qashqai beet het spits af en scoort de maximale score van vijf sterren, zoals verwacht. Zijn voorganger haalde in 2007 ook vijf sterren volgens de toen geldende normen. Die zijn inmiddels een stuk strenger geworden maar dat is voor de Qashqai geen probleem gebleken.

De Qashqai haalt een score van 88 procent op het onderdeel inzittendenveiligheid, de veiligheid voor kinderen is met een score van 83 procent ook in orde. Voetgangers worden redelijk opgevangen door de Qashqai, de SUV scoort op dit onderdeel 69 procent. Als het gaat om de aanwezigheid en werking van actieve veiligheidssystemen mag de Nissan een score van 79 procent noteren.

De Qashqai scoort goed als het gaat om het helpen voorkomen van een whiplash bij een aanrijding van achter. Bij een aanrijding van voren wordt het hoofd matig opgevangen door de hoofdsteun.