Nieuwe Nissan ‘bots-proof’

Geen reacties

Nissan heeft een nieuw prototype geïntroduceerd dat volgens het merk niet kan botsen. Het ‘All-Around Collision Free’ studiemodel is volgepropt met veiligheidsvoorzieningen die iedere vorm van gevaar moeten afwenden.

Het All-Around Collision Free-systeem van Nissan omvat onder meer Side Collision Prevention (SCP) dat assistentie verleent bij het veilig wisselen van rijstrook en Back-Up Collision Prevention (BCP) dat ondersteuning biedt bij achteruitrijden. Wanneer gevaar dreigt, gaat een waarschuwingssignaal af en indien nodig remt het voertuig zelfs automatisch af.

Volgens Nissan zijn alle systemen dusdanig ontwikkeld dat ze alleen ingrijpen wanneer het echt noodzakelijk is en dat de bestuurder hier geen hinder van ondervindt. Andere voorzieningen waar de All-Around Collision Free concept car van Nissan gebruik van maakt zijn Distance Control Assist (DCA), dat ervoor zorgt dat de auto op veilige afstand van de voorligger blijft en Lane Departure Prevention (LDP), dat ingrijpt wanneer de bestuurder onbedoeld van rijstrook wisselt. Nissan doet nog geen uitlatingen over wanneer alle veiligheidssystemen toegepast gaan worden op de productiemodellen.