Nissan Advanced Safety Vehicle nog geavanceerder

Geen reacties

Nissan ontwikkelt de vierde generatie van de Advanced Saefty Vehicle. Nissan werkt al sinds 1991 aan de ASV, in samenwerking met de Japanse overheid. De ASV-4 is onder meer voorzien van tal van geavanceerde communicatiemiddelen die de kans op ongevallen helpen reduceren.

De veiligheidstechniek in de Nissan ASV-4 omvat moderne apparatuur die voertuigen in staat stelt onderling met elkaar te communiceren. Zo kan het gevaar van een onopgemerkt naderend voertuig tijdig worden geneutraliseerd. Nadeel van het systeem is vooralsnog dat ook de andere voertuigen met dit systeem moeten zijn uitgerust.

Bij de ontwikkeling van de innovatieve veiligheidssystemen gaat Nissan uit van de kritieke verkeerssituaties die de meeste ongevallen veroorzaken. Uit analyse blijkt dat dit de volgende omstandigheden zijn: onoverzichtelijke kruisingen, linksaf slaande voertuigen, tweewielers in de dode hoek en aanrijdingen van achteren. Het systeem waarschuwt de bestuurder bijvoorbeeld bij het naderen van een kruising met hoorbare en zichtbare signalen. Zo weet de bestuurder dat er een voertuig aankomt nog voordat hij dat zelf ziet.