Met Vmotion 2.0 Concept toont Nissan toekomstig ontwerp

Geen reacties

Wie wil weten welke richting het ontwerp van toekomstige Nissan-modellen opgaat moet naar de Vmotion 2.0 Concept kijken. Die is onthuld op de Detroitse autoshow.

Nissan heeft een conceptcar meegenomen naar de North American International Auto Show in Detroit, de Vmotion 2.0. Topman en designer bij het bedrijf, Shiro Nakamura, zegt erover: “Vmotion 2.0 toont hoe de toekomstige ontwerpen van Nissan eruit zullen zien.”

Ook hint Nakamura erop dat een toekomstige sedan eruit zou kunnen zien als de Vmotion-concept. Het is natuurlijk maar de vraag of die auto dan naar Nederland zou komen, met onze voorkeur voor hatchbacks en SUV cross-overs. Zie de Vmotion 2.0 Concept dan ook maar als stijloefening, een evolutie van de huidige ‘Emotional Geometry’-ontwerptaal.

Nissan Intelligent Mobility

Momenteel is het Japanse merk druk in de weer met het uitwerken van de Nissan Intelligent Mobility-strategie. Met bijvoorbeeld zelfrijdende techniek wil de fabrikant toewerken naar autorijden zonder fatale ongevallen. Tegelijkertijd richt het zich op emissieloos rijden. Bij deze nieuwe toekomstvisie hoort een nieuwe ontwerptaal, vandaar de nieuwe conceptcar. 

Het silhouet van de Nissan Vmotion 2.0 kenmerkt zich door een ‘zwevend dak’ dat waarvan de boog tot de kofferbak doorloopt. In de zilverkleurige lak zijn koperkleurige accenten verwerkt zodat de conceptcar vanuit iedere hoek anders oogt.