Eerste meters met… de Nissan Micra

Geen reacties

In een zonnig maar koud Kroatië rijden we de eerste meters met de nieuwe Nissan Micra. Vergeet het oude model, bijna alles is anders bij de vijfde generatie van de compacte Nissan.

De eerste kilometers met de nieuwe generatie Nissan Micra zijn een aangename verrassing. Het model ziet er niet alleen veel dynamischer uit dan zijn voorganger, hij rijdt ook heel anders. Leuker, om precies te zijn. De precieze, lichte besturing en goede wegligging maken de Micra tot een leuk rijdende auto. Terwijl de zon langzaam in de Adriatische zee wegzakt, verbazen we ons over de transformatie die het model heeft doorgemaakt. Daar lever je wel wat comfort voor in, vooral de vele richels in de kronkelwegen rondom het Kroatische Dubrovnik worden vrij nadrukkelijk doorgegeven.

Vrolijke kleuren

We rijden de Micra met een 90 pk sterke 1.5 dieselmotor, die afkomstig is van partner Renault. Een fijne krachtbron, die stil zijn werk doet en krachtig genoeg is voor de compacte Nissan. Schakelen en koppelen: het gaat probleemloos en draagt bij aan het goede gevoel dat de auto je geeft. Ook het hoogwaardige aandoende interieur is een pluspunt. Mooie kunststoffen, vrolijke kleuren en degelijk aanvoelende schakelaars kenmerken het binnenste van de nieuwe Micra. Het multimediasysteem heeft een mooi beeldscherm, maar dat de bediening deels met knoppen naast het scherm gebeurt is een beetje verwarrend. De stoelen bieden een goede ondersteuning en hebben een profiel dat wel past bij het nieuwe, enigszins sportieve karakter van de Micra.

De nieuwe Nissan Micra is maar liefst 17 centimeter langer dan het uitgaande model. Dat is vooral te zien aan de 300 liter grote kofferbak, de ruimte op de achterbank is namelijk vrij krap – vooral voor je benen. Daarin verschilt het nieuwe model dus niet van de uitgaande generatie, maar voor de rest is alles anders. Nissan denkt met de nieuwe Micra, die een vanafprijs heeft van 15.190 euro, 70 procent nieuwe klanten aan te trekken en er zijn weinig reden te bedenken waarom dat niet zou lukken.

Lees hier de volledige rijtest van de nieuwe Nissan Micra op Autokopen.nl.