Nissan gaat tóch plug-in hybrides maken

Geen reacties

Nissan heeft altijd ingezet op volledig elektrische auto’s en liet de plug-in hybride links liggen. Nu de techniek voor het merk binnen handbereik ligt en de acceptatie van volledig elektrische auto’s langer duurt dan verwacht, gaat Nissan alsnog overstag.

Nissan wil tóch plug-in hybridemodellen op de markt brengen, ook in Europa. Takashi Shirakawa, de ontwikkelingsbaas van Nissan in Europa, heeft tegen Auto Express gezegd dat Nissan ‘een brug’ nodig heeft. “Onze focus blijft liggen op volledig elektrische auto’s in de toekomst, maar we denken dat tot die tijd plug-in hybrides de oplossing zijn voor Europa.”

De ommezwaai van het merk komt niet helemaal uit de lucht vallen. Nissan heeft onlangs Mitsubishi overgenomen en dat merk beschikt over plug-in hybride aandrijflijnen. Shirakawa geeft aan dat toekomstige modellen van Nissan die techniek zouden kunnen gebruiken, maar dat er nog niets is besloten.

Nissan is zelf ook niet helemaal onbekend met het begrip hybride. Vorig jaar liet het merk al de Gripz Concept zien (foto) met plug-in hybridetechniek en onlangs is in Japan de verkoop van de Note ePower van start gegaan, een elektrische auto met een brandstofmotor als generator.