Specificaties Nissan GT-R V-Spec

Geen reacties

De Nissan GT-R krijgt volgend jaar een extra pittige uitvoering en daar zijn nu de voornaamste specificaties van bekend. De GT-R V-Spec is 90 kilogram lichter dan de standaarduitvoering en beschikt over een 527 pk sterke twinturbo V6.

De Nissan GT-R V-Spec heeft daarmee bijna 50 pk meer vermogen dan het reguliere model, dat vanaf maart 2009 wordt geleverd. Het maximumkoppel van de V-Spec blijft net onder de 600 Nm en is beschikbaar tussen de 3.200 en 5.200 toeren per minuut. Waar de Nissan GT-R enkele maanden geleden nog een rondetijd van 7.29 min. liet noteren op de Nürburgring, wil het Japanse merk met de V-Spec toch zeker onder de 7.25 min. komen. De eerste testrondes lieten in ieder geval al bemoedigende resultaten zien.

De prestaties zijn echter niet het enige verschil tussen de GT-R en de V-Spec variant. Om gewicht en ruimte te besparen, is namelijk de achterbank uit de snelste uitvoering gehaald. De GT-R V-Spec wordt dus een pure tweezitter. Ondanks het ontbreken van de achterbank wordt de V-Spec een stuk prijziger dan de reguliere GT-R, die net geen 120.000 euro kost. Was er eerst nog sprake van een meerprijs van 30.000 euro, nu lijkt het zelfs een verdubbeling van de prijs te kunnen gaan worden. De GT-R V-Spec verschijnt begin 2009 in de Verenigde Staten. Een datum voor de Europese introductie is nog niet geprikt.