Business Edition Nissan Leaf moet meer zakelijke rijders aantrekken

Geen reacties

Nissan introduceert de Leaf 30kWh Business Edition. Deze uitvoering is luxe uitgerust en neemt een voorschot op elektrisch rijden in 2017.

Een elektrische auto rijden wordt voor zakelijke rijders in 2017 nog aantrekkelijker dan nu. Alleen voor auto’s die geen CO2 uitstoten geldt vanaf 1 januari een lage bijtelling. Nissan neemt een voorschot op het nieuwe jaar door met de elektrische Leaf Business Edition te komen.

Deze uitvoering is uitgerust met onder andere lederen stoelbekleding, verwarmde stoelen, een verwarmbaar stuur, een 360 graden-camera en een Bose audiosysteem. Ook standaard: een snellaadaansluiting van 50 kW. Het 30 kWh-accupakket is goed voor een rijbereik van 250 kilometer, in theorie. Nissan geeft een praktijkwaarde op van 150 tot 200 kilometer.

De fiscale waarde waarover de bijtelling wordt berekend bedraagt 33.990 euro. Dat betekent, bij een belastingschaal van 40,4 procent, dat je 46 euro bijtelling per maand betaalt. Particuliere kopers kunnen de Leaf 30 kWh Business Edition ook aanschaffen, voor 34.840 euro.