Nissan Leaf Auto van het Jaar 2011

Geen reacties

De Nissan Leaf is uitgeroepen tot Auto van Het Jaar 2011. Het is de eerste elektrisch aangedreven auto die deze belangrijke autoprijs krijgt uitgereikt.

De Auto van het Jaar is voor het eerst in de geschiedenis voorzien van elektrische aandrijving. De Nissan Leaf wist van alle finalekandidaten de meeste punten binnen te slepen: 257. Het innovatieve karakter van de Leaf was van doorslaggevend belang.

Het verschil met de nummer 2, de Alfa Romeo Giulietta, is klein. De Italiaan komt tot 248 punten. Dat is vier punten meer dan de Opel Meriva, die als derde eindigt. De Ford C-Max komt niet verder dan de vierde plaats en op de vijfde positie vinden we de Citroën C3/DS3.

Eén van de serieuze kanshebbers op de titel was de Volvo S60 maar die eindigt ietwat teleurstellend op de zesde plaats. Hekkensluiter is de Dacia Duster, die behalve zijn lage prijs en flinke ruimteaanbod maar weinig te bieden heeft. De Leaf is de tweede Auto van het Jaar met een alternatieve aandrijflijn, in 2005 werd de Toyota Prius gekroond tot Auto van het Jaar.