Nissan ontvangt trofee Auto van het Jaar

Geen reacties

Gisteren heeft Nissan de onderscheiding in ontvangst genomen voor de Auto van het Jaar overwinning. Wereldwijd heeft het merk al meer dan 27.000 orders ontvangen voor de gelauwerde Nissan Leaf.

Carlos Ghosn, CEO en president van de Nissan Motor Company, nam gisteren het marmeren beeldje in ontvangst dat hoort bij de uitverkiezing van de Nissan Leaf tot Auto van het Jaar 2011. Het is voor het eerst in het 48-jarig bestaan van deze Europese verkiezing dat een elektrische auto deze titel toegekend krijgt.

Ghosn verklaart: “Net als de vorige winnaars is de Nissan Leaf een aantrekkelijke, competetieve auto. Wij hebben immers geen compromissen gesloten bij het ontwerp, de uitrusting, de veiligheid, de prestaties en het weggedrag.” Inderdaad is de auto standaarduitrusting zo ruim – onder meer met parkeercamera, navigatiesysteem, smartphone-technologie en regeneratief remsysteem – dat ‘de enige optie een in de achterspoiler gemonteerd zonnepaneel is’.

Nissan heeft wereldwijd al meer dan 27.000 orders voor de Leaf ontvangen. Momenteel is de elektrische hatchback al verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Japan. Nederland is een van de eerste Europese landen die volgen. Naast de fabriek in Japan komen nieuwe productiefaciliteiten in Groot-Brittannië en de V.S. Ook blijft Nissan samenwerkingen aangaan met overheden en bedrijven om markten en infrastructuur klaar te stomen voor de succesvolle acceptatie van elektrisch rijden.