Nissan Micra wordt volwassen in Parijs

Geen reacties

Hier is de nieuwe Nissan Micra! Op de autosalon van Parijs heeft het merk de auto officieel onthuld.

Groot nieuws van Nissan op de autosalon van Parijs. Het merk pesenteert hier de nieuwe generatie Micra. “Het nieuwe model is ‘hardcore’ B-segment”, aldus Bart van Thienen van Nissan Nederland op de stand van het merk in Parijs. “De vorige Micra was te klein voor het tafellaken en te groot voor een servet, met het nieuwe model zetten we hoger in.”

De Micra groeit niet alleen, ook het ontwerp is heel anders dan dat van de vorige. Wég met de ronde vormen, de nieuwe Micra is veel serieuzer. “Het design van de Micra moet aanspreken. In tegenstelling tot de vorige heeft het nieuwe model een, ik zeg het voorzichtig, emotioneel design.” De V-vormige grille kennen we al van de andere Nissan-modellen.

Binnenin zet Nissan grote stappen. Een keurig dashboard met mooie stoffen en leuke aankledingsmogelijkheden is duidelijk een klasse hoger. De ruimte in de Micra is vergelijkbaar met die van andere auto’s in het compacte segment. Dat zal ook voor de prijs opgaan: “Ik weet de prijzen nog niet, maar het is heel simpel: als hij 1.000 euro te duur is dan verkopen we ‘m niet.” zo zegt de woordvoerder. Reken dus op segmentconforme prijzen, vanaf zo’n 13.000 euro. Nissan gaat het model aanbieden met drie verschillende motoren: een 1.0 met 73 pk, een 90 pk sterke 0.9 turbomotor en een 1.5 dieselmotor.