Nissan NV300 debuteert in Hannover

Geen reacties

De middelgrote Nissan NV300 beleeft z’n publieksdebuut op de bedrijfswagenshow in Hannover. Nu is alle informatie bekend. De verkoop start in november. 

In mei mocht de nieuwe bedrijfsauto Nissan NV300 al even vanonder het doek kruipen. Nu beleeft ‘ie z’n officiële werelddebuut op de IAA, de Duitse bedrijfswagenshow die vandaag in Hannover de deuren opent voor het publiek. De NV300 is de opvolger van de Primastar. Nissan neemt drie uitvoeringen in de prijslijst op: de Gesloten Bestelwagen, de ‘Combi’ voor personenvervoer en de Cabine. De laatste variant is in feite het platform voor opbouwvarianten als een camper, kiepwagen, koelwagen enzovoort.

De NV300 Combi biedt plaats aan negen inzittenden. De standaardversie van de Gesloten Bestel is geschikt voor het vervoer van drie Europallets. De laadcapaciteit van 5,2 m3 kan, door het kiezen van een andere lengte- of hoogtevariant, groeien tot maximaal 8,3 m3. Als het schot tussen de personen- en laadruimte een luik heeft kunnen er spullen met een lengte van 3,75 (of 4,15 meter, afhankelijk van de uitvoering) meegenomen worden.

Nissan biedt de wagen aan met een keuze uit schuifdeuren, achterdeuren en achterklep. Naar wens wordt de auto afgewerkt met beschermende houten wanden, tussenschotten, opbergoplossingen en een trekhaak. De bestuurderscabine heeft een wegklapbaar tablet tafeltje. Er zijn volop accessoires, rijhulpsystemen en veiligheidssnufjes leverbaar, van premium bestuurdersstoelen tot Nissan Connect-infotainment of bijvoorbeeld Hill-Start Assist. 

De 1.6 dCi-motoren uit de Nissan Qashqai en X-Trail gaan ook in de NV300 dienst doen. De diesel met twinturbotechniek wordt aangeboden in de vermogens 95 pk, 120 pk, 125 pk en 144 pk. Alle versies voldoen aan de Euro6-emissienorm. Ze zijn voorzien van een roetfilter en SCR-technologie voor minder uitstoot van stikstofoxiden. De zuinige 125 pk uitvoering heeft theoretisch een gemiddeld verbruik van 5,9 l/100 km. De verkoop van de NV300 start in november. Kopers krijgen 5 jaar of 160.000 km fabrieksgarantie. De onderhoudsinterval is slechts 2 jaar of 40.000 km.