Nissan Vision: Qashqai, Juke en Pulsar met Around View Monitor

Geen reacties

Van de Qashqai, Juke en Pulsar introduceert Nissan de nieuwe Vision-reeks. Die heeft standaard een Around View Monitor, welke een rol speelt in veiligheids- en assistentiesystemen.

Nissan voegt een nieuw uitrustingsniveau toe aan het gamma van de Qashqai, Juke en Pulsar. De reeks krijgt de naam Vision, de modellen zelf worden aangeduid met N-Vision, bijvoorbeeld ‘Qashqai N-Vision’. Hoe dan ook, de uitrusting van een Vision-uitvoering is gelijk aan het bestaande uitrustingsniveau N-Connecta, met een verschil: de Vision wordt ook voorzien van Nissans Around View Monitor (AVM).

AVM maakt gebruik van vier camera’s, aan elke kant van de auto een, om eventuele obstakels rondom de auto in vogelperspectief weer te geven op het NissanConnect-display. Eerst dient de AVM als input voor de (optioneel) aanwezige veiligheids- en assistentiesystemen als Lane Daparture Warming, Blind Spot Warning, High Beam Assist en Traffic Sign Recognition. In de Qashqai van modeljaar 2017 gaat de AVM ook een rol spelen in ProPilot. Dat is het project waarmee Nissan stapsgewijs toewerkt naar een zelfrijdende auto. 

De Nissan Pulsar N-Vision zal verkrijgbaar zijn vanaf 25.190 euro, de Qashqai N-Vision vanaf 26.690 euro. De prijs van de Juke N-Vision wordt later bekendgemaakt.