Volgende stap voor Nissan BladeGlider

Geen reacties

Wie dacht dat de spectaculaire Nissan BlideGlider een eenmalige showauto was heeft het mis. Nissan heeft het studiemodel uit 2013 verder ontwikkeld tot een bijna productierijpe auto.

Uit het niets was daar in 2013 opeens de bijzondere Nissan BladeGlider. Met zijn smalle voorkant, elektrische aandrijving en aparte stoelopstelling een echte showauto. En nu is er, opnieuw uit het niets, het vervolg. Nissan heeft de BladeGlider verder ontwikkeld tot rijdend prototype.

Nissan noemt de BlideGlider nu een ‘potentiele sportauto’ en ‘een elektrische auto voor liefhebbers’. Om de stap naar bijna-productiemodel te maken heeft Nissan onder andere de veiligheid naar een realistisch niveau gebracht. De bijzondere stoelopstelling, met de twee passagiers naast elkaar schuin achter de bestuurder gepositioneerd, is gebleven.

De aandrijving is nog altijd elektrisch. In de achterwielen zijn elektromotoren aangebracht met 130 kW power per motor. Het systeemvermogen van de BladeGlider is 268 pk en daarmee kan het studiemodel in minder dan 5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De topsnelheid van de 1.300 kg zware sportauto is 190 km/u.