Nissan GT-R nóg verder verbeterd [update]

Geen reacties

9 jaar na de introductie van de GT-R maken we in New York kennis met de nieuwste versie van de sportauto. Het is de meest ingrijpende wijziging ooit.

Nissan verbeterde de GT-R al talloze keren, maar nooit zo serieus als nu. Op de autoshow van New York heeft het merk de nieuwste versie onthuld. De belangrijkste wijziging zie je aan de buitenkant niet: de 3.8 V6-twinturbomotor levert 20 pk meer vermogen, waarmee het totaal op 570 pk komt.

Het is even zoeken naar de veranderingen aan de buitenkant, maar een medewerker van het merk op de stand van Nissan op de New York Auto Show somt ze graag even op: “Er is een nieuwe voorbumper, een nieuwe, V-vormige grille en nieuwe luchtroosters in de achterschermen aan de zijkant.” De wijziging dienen ook een technisch doel: een betere koeling en meer neerwaartse druk. Het dashboard is flink onder handen genomen, het aantal knoppen is gereduceerd zodat de bediening nu deels via het 8 inch aanraakscherm gaat.

Verder meldt Nissan in New York dat de GT-R een stijvere carrosserie heeft en een gewijzigde wielophanging, met als doel nóg betere rij-eigenschappen creëren. De vernieuwde GT-R is vanaf de zomer leverbaar, Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

Update

Nissan Nederland heeft laten weten dat de ‘pre-orders’ al vanaf april worden geaccepteerd.