Zelfrijdende Nissans gaan de weg op

Geen reacties

Nissan stuurt de eerste zelfrijdende auto’s de weg op. Het merk bereidt zich zo voor op de komst van de eerste autonoom rijdende Nissan in 2020.

Nissan geeft vorm aan zijn plan om in 2020 met een zelfrijdende auto op de markt te komen. Het merk stuurt nu in Japan de eerste autonoom rijdende auto’s de weg op. De techniek zal in fases op de markt worden gebracht, te beginnen met de introductie van de functie waarmee de auto zelfstandig kan rijden op de snelweg.

Het merk verwacht de zogenaamde Piloted Drive 1.0 eind volgend jaar productierijp te hebben. In 2018 volgt de tweede fase, waarin de auto zelfstandig kan inhalen. In 2020 wordt vervolgens de belangrijkste stap gezet, dan komt het merk met techniek waarmee de auto ook in de stad volledig automatisch kan rijden.

Nissan gebruikt voor de praktijktests aangepaste Leaf-modellen. De auto’s zijn helemaal volgehangen met camera’s, radars en laserscanners. Die laatste kunnen de afstand van de auto tot andere objecten nauwkeurig meten. Via een head-up display laat de auto de geplande koers van de auto zien, inclusief rijstrookveranderingen. Met een knop op de middenconsole is de auto in handmatige of automatische modus te zetten.