Nissan Gripz Concept is geen voorbode van de nieuwe Juke

Geen reacties

Bij Nissan maken we op de IAA in Frankfurt kennis met de Gripz Concept. Dit studiemodel is geen voorbode van de nieuwe generatie Juke. Maar wat dan wel?

Nissan heeft op de IAA in Frankfurt de Gripz Concept gepresenteerd. Het is een bijzonder vormgegeven studiemodel, dat nog geen realistische voorbode is van een nieuw model. De woordvoerder van het merk benadrukt dat de Gripz ‘absoluut niet’ verwijst naar de volgende generatie Juke.

“De Gripz is een studiemodel dat vooruitblikt naar een mogelijke cross-over die tussen de Juke en Qashqai in komt te staan. Hij krijgt dan een coupédaklijn en zal zich ook duidelijk onderscheiden van die twee modellen”, aldus de woordvoerder. Hij benadrukt dat er geen beslissing is genomen over de komst van zo’n model. “We bouwen geen auto’s om geld achteraan te sturen, dus er moet wel een sluitende business case gemaakt kunnen worden.”

De Gripz laat in ieder geval de nieuwe ontwerptaal van Nissan zien, die wat uitgesprokener is dan nu. Verder heeft de auto een bijzondere hybride aandrijflijn, waarbij de brandstofmotor als generator wordt gebruikt om de accu’s te voeden. Een elektromotor zorgt voor de aandrijving. Over de toekomst van een dergelijk aandrijfsysteem blijft de PR-man van het merk vaag: “Wij ontwikkelen allerlei soorten aandrijflijnen, maar dat wil nog niet zeggen dat we die ook daadwerkelijk gaan gebruiken.”