Nissan Gripz Concept is cross-over met Z-badge

Geen reacties

Twee plaagplaatjes en een teaservideo geven de richting aan van de Nissan Gripz Concept, die over enkele dagen onthuld wordt.

Op de internationale autoshow IAA 2015 trekt Nissan het doek af van een conceptcar die de naam Gripz krijgt. Tot nu toe was de algehele verwachting dat het om de opvolger van de Juke zou gaan, maar de ‘z’ in de naam van de conceptcar verklapt de richting waarin we moeten zoeken. 

In een kort persbericht stelt Nissan: “Inspiratie voor de Nissan Gripz Concept komt van de legendarische 240Z-woestijnracers en van de slanke tweewielwereld van het wielrennen.” Het studiemodel is een verkenning ‘van een nieuwe, sportieve richting voor een cross-over concept’. 

Al enige tijd wordt bij Nissan nagedacht over de toekomst van de 370Z, die nu nog als coupé leverbaar is (inclusief cabrioversie). De sportcoupé zou dus plaats kunnen maken voor een sportieve cross-over. Het Japanse merk belooft in elk geval een ‘nieuwe rijsensatie’. Om de woorden kracht bij te zetten is bijgaande videoteaser vrijgegeven, samen met twee foto’s.