Nissan presenteert NP300 Navara voor Europa

Geen reacties

De Europese versie van de Nissan NP300 Navara is klaar. Het merk presenteert de auto volgende maand op de IAA in Frankfurt, maar geeft nu alvast de belangrijkste informatie.

Nissan presenteert de nieuwe NP300 Navara nu ook voor Europa. De pick-up wordt hier leverbaar met een vernieuwde 2,3 liter dieselmotor, die 160 of 190 pk levert. Nissan belooft dat de nieuwe Navara tot 24 procent zuiniger is dan het uitgaande model. Standaard wordt de dieselmotor gekoppeld aan een handbak met zes versnellingen, een zeventraps automaat staat als optie in de prijslijst.

De NP300 Navara is er met enkele of dubbele cabine. In dat laatste geval wordt de auto voorzien van een vijflink achterwielophanging, die zorgt voor meer comfort en een ‘cross-over-achtige’ rij-ervaring. De King Cab, zoals Nissan de versie met enkele cabine noemt, heeft standaard bladveren achter. Deze zijn beter geschikt voor zware belading. Nissan heeft de veren niet alleen 7 kg lichter gemaakt, maar ook compacter. Hierdoor is de afrijhoek bij off-road-gebruik groter.

Nissan zet bij de nieuwe NP300 Navara in op veiligheid en betrouwbaarheid. Om met dat laatste te beginnen: de auto wordt geleverd met 5 jaar garantie. De Navara krijgt, al dan niet standaard, de beschikking over moderne veiligheidssystemen, zoals een 360 graden-camera en een actief remsysteem.

De pick-up kan een aanhangwagen van 3.500 kilogram trekken. De laadbak heeft een lengte van 1,57 meter in combinatie met de Double Cab en bijna 1,80 meter als je kiest voor de Single Cab.

De prijzen maakt Nissan later dit jaar bekend.