‘Volgende Nissan Micra krijgt hoogwaardiger interieur’

Geen reacties

Dat de aanstaande, volledig nieuwe Nissan Micra er geheel anders uit zal zien wisten we al. Nu blijkt dat de compacte auto ook een hoogwaardiger interieur zal krijgen.

Begin maart showde Nissan op de autosalon van Genève de Sway conceptcar. Het studiemodel werd gepresenteerd als het model dat de Micra gaat vervangen. De huidige Nissan Micra verkoopt namelijk niet goed in Europa. De kwaliteit zou hier als inferieur ervaren worden. 

Om klanten terug te winnen zal Nissan daarom de opvolger voorzien van een interieur met een veel hogere kwaliteit, zo belooft Chief Performance Officer Trevor Mann nu in het Britse tijdschrift Autocar. “We hebben naar de feedback geluisterd en ik denk dat je een groot verschil zult zien.”

Voor het eerst in de geschiedenis wordt de huidige Micra in India geproduceerd. Volgens sommigen is dat de oorzaak van de teruggelopen kwaliteit. Mann verdedigt hen: “Ik denk niet dat je de mensen in India de schuld geven kunt voor de perceptie van kwaliteit. Je moet de mensen die het product hebben ontworpen als schuldigen aanwijzen.”

Eerder al kregen we te horen dat de nieuwe Micra – die volgend jaar verwacht wordt – in lengte zal groeien. Het wordt zodoende een B-segment auto, net als bijvoorbeeld de Renault Clio en Volkswagen Polo. Of er een vervangende auto in het stadssegment volgt is nog onduidelijk. Nissan vindt het nog onzeker of die levensvatbaar is, gezien de ‘kleine aantallen’ compacte auto’s in Europa.