Nissan is voorzichtig met ontwikkeling zelfrijdende auto

Geen reacties

Nissan heeft zoals eerder aangekondigd in 2020 zijn eerste zelfrijdende auto klaar. Volgens de CEO van het merk zullen we die auto niet kunnen kopen, omdat de wetgeving dan nog niet aangepast is op de nieuwe techniek.

Nissan gaat, zoals eerder beloofd, door met het plan om in 2020 een zelfrijdende auto klaar te hebben, maar kondigt aan ‘voorzichtig’ te zijn met de verdere ontwikkeling. De topman van Nissan, Carlos Ghosn, heeft gezegd dat de zowel consumenten als overheden nog niet klaar zijn voor de zelfrijdende auto in 2020. 

De wetgeving moet aangepast worden aan de nieuwe techniek en Ghosn denkt niet dat dit al het geval is in 2020. Daarom zullen consumenten de auto nog niet kunnen kopen. Nissan ontwikkelt overigens geen 100 procent zelfrijdende auto, maar een deels zelfrijdend model.

Het merk gelooft wel in de langetermijntoekomst van de zelfrijdende auto, maar kondigt aan voorzichtig te zijn met de verdere ontwikkeling van de techniek. Eerst wil Nissan afwachten hoe overheden en consumenten reageren op de komst van de zelfrijdende auto.