Nissan Sway: de Micra opnieuw uitgevonden

Geen reacties

Nissan verblijdt de autosalon van Genève met een leuke wereldprimeur: de Sway Concept. Dit vlot gelijnde model gaat over een aantal jaar de Micra vervangen.

Nissan blikt vooruit naar de Micra-opvolger met de Sway Concept. Dit studiemodel is in Genève onthuld en kondigt een nieuwe stap aan van Nissan in het compacte segment. De woordvoerder wil niet bevestigen dat dit de voorbode is van de volgende generatie Micra. Dat komt omdat de Micra nu een beetje tussen de twee kleinste segmenten invalt. De Sway Concept is een voorbode van een volwaardige compacte auto – een concurrent van de Renault Clio – en groeit dus ten opzichte van de Micra.

“De Sway Concept moet je zeer serieus nemen. Het ontwerp is zeker nog niet productierijp, maar geeft wel in grote lijnen aan hoe het productiemodel eruit komt te zien”, aldus de woordvoerder. “” De Sway Concept luidt weer een nieuwe designfase van Nissan in.”

Over de mogelijke motoren van de auto die in 2016 op de markt komt is officieel nog niets bekend, maar ‘dat is niet moeilijk in te vullen’. Reken dus maar op de 1.2 benzinemotor met en zonder turbo en de 1.5 dieselmotor.  

Zelfrijdende auto

Nissan heeft in Genève opnieuw de ambitie uitgesproken om in 2020 een zelfrijdende auto op de markt te brengen. Dat wordt een bereikbare auto, zeer waarschijnlijk een speciale uitvoering van de volgende generatie Qashqai. De woordvoerder is niet bang dat autorijden straks niet meer ‘leuk’ is, omdat het allemaal automatisch gaat: “Het is aanvullend, je kan de systemen ook uitzetten. Uiteindelijk blijf je als bestuurder zelf verantwoordelijk voor wat er gebeurt.”