Renault en Nissan gaan tóch plug-in hybrides op de markt brengen

Geen reacties

Renault en Nissan, twee voorlopers op het gebied van de elektrische auto, gaan toch inzetten op plug-in hybridetechniek. De twee merken werken op dit moment gezamenlijk aan hybridemodellen.

Renault en Nissan ontwikkelen tóch plug-in hybrides. Beide merken, die met elkaar samenwerken in de Renault-Nissan alliantie, zijn pioniers zijn op het gebied van elektrische auto’s en hebben daar ook altijd op ingezet. Hybridetechniek werd door Renault en Nissan altijd vermeden.

Nu niet meer dus, zo verklapt Renault-Nissan-baas Carlos Ghosn in een interview met Automotive News Europe: “Het feit dat we inzetten op elektrische auto’s zorgt ervoor dat sommige mensen denken dat we alleen aan elektrische auto’s denken. Maar we zullen plug-in hybrides gaan krijgen.”

De Frans-Japanse alliantie denkt ook al verder. In de toekomst volgen waterstofauto’s. Die kunnen volgens Ghosn naast batterij-elektrische auto’s bestaan. Het bedrijf werkt voor de ontwikkeling van brandstofceltechniek samen met Daimler en Ford.