Wat wil deze mysterieuze concept car van Nissan ons vertellen?

Geen reacties

Nissan onthult volgende week een nieuwe concept car, op de Sao Paulo Motor Show. Verder wil het merk nog niets kwijt over de auto en moeten we het met de bijgeleverde teaser doen.

Nissan neemt volgende week een nog naamloze concept car mee naar de autoshow van Sao Paulo. Het zou kunnen dat deze SUV, want dat is het, een voorbode is van een nieuw budgetmodel voor de Braziliaanse markt maar aannemelijker is dan Nissan meer van plan is met de auto – ook omdat Nissan de teaser in de Verenigde Staten heeft verspreid.

Het studiemodel lijkt het formaat van de Juke te hebben en heeft enkele ontwerptrekjes die we al op eerdere studiemodellen zagen, zoals de groot uitgevallen grille, een klein achterste zijruitje en nadrukkelijke vouwen in de flanken. Deze ontwerptaal is internationaal en gaan we zeker op ‘Europese’ Nissans terugzien.

Nissan laat zelf nog weinig los over de auto, behalve dan dat de onthulling op 28 oktober is. Hopelijk krijgen we dan meer te horen over het studiemodel. Nissan spreekt over een wereldprimeur en dat is het natuurlijk ook, de vraag is alleen of dit studiemodel ook voor de hele wereld en dan met name Europa interessant is. Volgende week het antwoord.