Mysterieuze concept car Nissan blijkt virtuele raceauto [update]

Geen reacties

De mysterieuze concept car waarvan Nissan vorige week een glimp liet zien is een virtuele race-auto voor het computerspel Gran Turismo 6. Toch is de tot Concept 2020 Vision Gran Turismo gedoopte auto interessant, want hij zou zomaar eens een hint kunnen geven naar het design van de volgende generatie GT-R.

Nissan onthult de virtuele race-auto Concept 2020 Vision Gran Turismo, nadat het merk vorige week al een mysterieuze teaser vrijgaf. Het mysterie is nu dus opgelost, het gaat om een virtuele raceauto voor de game Gran Turismo 6.

De hier getoonde auto gaat dus niet in productie en er wordt waarschijnlijk ook geen tastbaar prototype van gebouwd. Wat we dan aan hebben? Nou, behalve een leuk speeltje voor gamers is deze Vision Gran Turismo een hint naar hoe de volgende generatie GT-R eruit komt te zien. Of, zoals Nissan het noemt: een hint naar hoe een supercar er in de toekomst uitziet. Bepaalde design-elementen zullen door Nissan worden gebruikt in het ontwerp van de opvolger van de GT-R.

Nissan is overigens niet het enige merk dat een speciaal model tekende voor Gran Turismo. Onder andere Mercedes-Benz en Toyota gingen het merk voor.

Update 15.20 uur: meer foto’s en een video toegevoegd. De conceptcar wordt wel in het echt getoond op het Goodwood Festival of Speed.